Georg Mohr-Konkurrencen og videregående matematikkonkurrencer

Georg Mohr-Konkurrencens pubulikationer

[Billede]

Jubilæumsbog - 20 års opgaver og løsninger

I anledning af Georg Mohr-Konkurrencens 20 års jubilæum udkom bogen:

GEORG MOHR-KONKURRENCEN
OPGAVER OG LØSNINGER 1991-2010

Bogen indeholder alle konkurrencens opgavesæt fra konkurrencens start i 1991 til år 2010. I dag består Georg Mohr-Konkurrencen af to runder, men i starten var der kun det der svarer til den nuværende 2. runde, og det er 2. rundeopgaverne der er udgivet her.

Ud over opgaverne er der nye gennemregigerede løsninger til samtlige opgaver. Efter opgaver og løsninger er der desuden et meget kort ''teori-afsnit'' med matematiske forudsætninger som har været benyttet i opgaverne og løsningerne.

Bogen er udkommet på Matematiklærerforeningens forlag, og den er tilgængelig nedenfor som e-bog med tilladelse fra Matematiklærerforeningen.


[Billede]

Olympiadematematik

Georg Mohr-Konkurrencen har udgivet hæftet

Olympiadematematik
- et træningshæfte i problemløsning

af Marianne Terp og Rasmus Østergaard. Det er en introduktion til de fire emner algebra, geometri, kombinatorik og talteori samt en masse gode opgaver der er målrettet træning til matematikkonkurrencer.

Hæftets målgruppe er dygtige elever på gymnasiale uddannelser, og det kan fx bruges i en studiekreds op til 2. runde runde af Georg Mohr-Konkurrencen, men også til elever der har lyst til selv at arbejde med udfordrende opgaver.

Hæftet er udgivet af Matematiklærerforeningen som en del af serien ''Matematiske emner'', og det kan lånes på biblioteket, eller det kan købes via linket nedenfor.


Træningsmateriale til 1. runde af Georg Mohr-Konkurrencen

Materialet er målrettet elever på gymnasiale uddannelser der kan lide at arbejde med sjove og udfordrende matematikopgaver.


Træningsmateriale til videregående konkurrencer

Målgruppen for dette materiale er vinderne af Georg Mohr-Konkurrencen. Der er en vejledning til materialet under Tips til træning.

Generelt

Talteori

Geometri

Diskret matematik

Algebra

Træningsmaterialet er skrevet af nuværende eller tidligere medlemmer af Georg Mohr-arbejdsgruppen: Jens-Søren Andersen (JA), Søren Galatius (SG), Kai Neergård (KN), Poul Printz (PP), Kirsten Rosenkilde (KR), Marianne Terp (MT) og Peter Trosborg (PT).